Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امر به معروف و نهی از منکر یعنی اینکه کسی نتواند در پستو تصمیم بگیرد و یا هر کسی که مسئولیت دارد، پاسخگو باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که به همت بسیج دانشجویی دانشکده صنایع تهران آزاد جنوب برگزار شد، گفت: در کشور قانون بانکداری بدون ربا داریم؛ اما اگر به آن عمل می‌شد وضعیت بانکداری این گونه نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی می‌گوییم امر به معروف و نهی از منکر یعنی تمام قوا و حاکمیت باید شفاف باشند و ریگ در کفش کسی نباشد. امام (ره) می‌گفت طوری مدیریت کنید که وقتی خبرش بیرون آمد شرمنده نشوید و نترسید از این که شفاف باشید.
پورازغدی تصریح کرد: امر به معروف یعنی نهاد‌های رسمی و نظام و حکومت دقیق کار کنند نه این که هزار میلیارد تومان در جیب فلان جا جابه جا شود و بگویند ما نفهمیدیم پس این همه درک به چه درد می‌خورد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یعنی اینکه کسی نتواند در پستو تصمیم بگیرد و یا هر کسی که مسئولیت دارد، پاسخگو باشد، تصریح کرد: هر کسی ثروتی دارد باید بگوید آن را از کجا آورده و باید پاسخ دهد.
وی با بیان اینکه پاسخگویی در قانون اساسی دین و در اسناد بالادستی آمده، ولی مشکل اصلی اجراست، افزود: آیا می‌توان عدالت شفاف بدون مبارزه داشت نه نمی‌شود، اما امر به معروف و نهی از منکر واجب است و البته برای آدم هم مشکل ایجاد می‌کنند و شما در هر کجا در حوزه، دانشگاه و مدیریت نقد می‌کنید دشمن شما می‌شوند و یک عده‌ای زود قضاوت کن عصبانی که اصلا نمی‌دانند چه گفته اید، زود قضاوت می‌کنند و البته یک عده‌ای هم فاسدند و از این طریق نان می‌خورند.
پورازغدی تصریح کرد: مطرح شدن حقوق‌های نجومی یکی از برکات فضای مجازی بود بحث بنده این است که آیا کسی که حقوق صد میلیون تومانی برای خودش نوشته صد تک تومان هم می‌ارزد که این حقوق‌ها را گرفته اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه وقتی شروع به امر به معروف می‌کنیم عده‌ای شروع به جنجال سازی می‌کنند، تصریح کرد: البته باید مطمئن شویم امر به معروف کرده ایم نه نهی از معروف و یا نهی از منکر کرده ایم و نه امر به منکر. در هر حال امر به معروف و نهی از منکر هزینه دارد و جریان‌های فاسد می‌خواهند منکر را معروف جلوه دهند.
وی با بیان اینکه قرآن می‌گوید پس از امر به معروف مصیبت پیش می‌آید، ولی باید هزینه داد و مقاومت کرد، افزود: این کار اراده فولادین می‌خواهد، ولی با بیرون زدن رگ گردن و کلفت کردن صدا اصلاح اجتماعی محقق نمی‌شود.
پور ازغدی افزود: کسی که می‌گوید من برای اصلاح جامعه حرکتی نمی‌کنم، ولی به جای آن صبح تا شب نماز می‌خوانم و روزه می‌گیرم به فرموده پیامبر خداوند دعای او را نمی‌شنود در هر حال امر به معروف و نهی از منکر در فقه ما در باب جهاد بحث می‌شود، چون مهم و بر همه واجب است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: اگر نشستیم و نگاه کردیم تا ظلم و فسادی صورت بگیرد و یا سازشی با دشمن رایج شود به فرموده پیامبر اشرار فائق می‌شوند و حکومت به دست فاسد می‌افتد.
وی با بیان اینکه پرسشگری و امر به معروف و نهی از منکر وظیفه صنف خاصی نیست و بعد بگوییم حوزه‌ها و دانشگاه‌ها هستند افزود: امر به معروف این فرضیه یک امر ملی و عمومی است از این رو باید شاخک‌های همه حساس باشد.
پور ازغدی گفت: حکومت‌های فاسد، سکس و مواد مخدر را آزاد می‌گذارند، چون این‌ها موجب می‌شوند نسل جوان سست و گیج و گاو شود از نظر این‌ها جوانان هر چه گاوتر بهتر تا نفهمند، ولی منطق می‌گوید شما مراقب حکومت باشید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر از موضع ضعف حرف زدن نیست؛ بلکه از موضع قدرت حرف زدن است؛ از این رو مطالبه و اعتراض وظیفه همه است.
وی بیان کرد: آگاهی بخشی و فرهنگ سازی در زمینه امر به معروف و نهی از منکر کار نهاد‌های خاص مانند دانشگاه، حوزه و رسانه است، ولی مطالبه و اعتراض وظیفه همه است با این وجود اگر مردم اعتراف کردند، ولی اصلاحی صورت نگرفت حکومت قانونی و مشروع باید وارد عمل شود. در هر حال همه باید از جایگاه قدرت جلوی زشتی‌ها را بگیریم، ولی برخورد کار قانون است و کار ما نیست.
پورازغدی بیان کرد: اعتراض به دستگاه قضایی دو نوع است یک وقت دستگاه قضایی طبق قانون عمل نمی‌کند؛ از این رو باید جواب دهد، ولی اگر حکمی حتی ظالمانه توسط محاکم قضایی صادر شده باشد ما نمی‌توانیم بگوییم که نمی‌گذاریم این حکم را اجرا کنید، چون این عمل موجب می‌شود که ساختار از هم بپاشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما می‌توانیم به دستگاه اجرایی اعتراض کنیم و حق داریم بگوییم نظام مالیاتی عادلانه نیست، اما نمی‌توانیم بگوییم، چون نظام مالیاتی مشکل دارد پس مالیات نمی‌دهیم و این اعتراض در جهت ظلم بزرگ تری است و موجب هرج و مرج می‌شود.
وی تصریح کرد: در یک نظام مشروع قانونی مطالبه و فریاد باشد، ولی حد و تعزیر نه و ما حق نداریم کسی را تنبیه و مجازات کنیم و یا جلوی اجرای حکم و دستوری را بگیریم البته برخی‌ها می‌گویند نباید مردم را به زور به بهشت برد، ولی بحث این است که ما نمی‌خواهیم اجازه دهیم که شما کسی را به زور به جهنم ببرید.
پورازغدی با تاکید براینکه باید شفافیت باشد تا دروغ گویی ها، ساخت و پاخت‌ها و ریاکاری‌ها نباشد، تصریح کرد: اگر شفافیت باشد کاندیدای انتخاباتی نمی‌تواند وعده دهد و وقتی انتخاب می‌شود جور دیگری عمل کند بنده معتقدم باید آرا شفاف باشد، اما در مواردی ممکن است نماینده از شفافیت آرا بترسد ونتواند با آزادی کامل رای بدهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید براینکه اگر رای منفی زمینه دیانت را فراهم کند این بد است، افزود: لذا اغلب رای‌ها و آنچه به مصالح عمومی مربوط است باید شفاف باشد، اما در مواردی رای مخفی لازم است تا از شانتاژ‌ها جلوگیری شود.
وی با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر در حوزه یعنی اینکه راهکار شرعی، فقهی و مجتهدانه ارایه کنیم و نه سکولاریزم و تحجر گفت: الان ما در بازی اسباب بازی کودکان نظام بانکی با معاملات جدید و معماری و شهرسازی نیازمند خارج فقه هستیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پورازغدی بانک معماری انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۹۴۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود

سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهاد‌های مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به‌ هنگام یاری کنند.

رئیس جمهور دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهاد‌ها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

دکتر رئیسی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکار‌های رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

دکتر رئیسی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آیین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی
  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود
  • زیرآب زنی با نهی از منکر فرق دارد ‍!
  • ارزیابی نامحسوس وضعیت حجاب در ادارات و مراکز آموزشی کردستان
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • آیا امر به معروف ونهی از منکر به یک چالش سیاسی تبدیل شده است؟ + فیلم