Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ چندین سال است که دستفروشان در تهران حضور دارند اما متولیان شهری راه حل مقابله با این پدیده اجتماعی را جمع آوری و برخورد فیزیکی می‌دانستند؛ پس از سال‌ها که این نسخه‌ها پاسخ مناسبی به چالش اجتماعی نبود و از طرفی شرایط اقتصادی کشور پیچیده شد، مدیران شهری به فکر ساماندهی دستفروشان افتادند و بنا شد کمیته‌ای برای ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون شکل بگیرد؛ کمیته ای که همچنان روی زمین مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کشورهای دنیا از حضور دستفروشان به عنوان جاذبه برای توسعه گردشگری استفاده می‌کنند این در حالی است که در کشور ما به عنوان معضلی اجتماعی بدان نگریسته می‌شود و تاکنون فیلم‌های بسیاری از برخورد شهربانان با دستفروشان منتشر شده است. با گسترش قارچ‌گونه دستفروشان، نسخه نظارت بر آنها در این وضعیت اقتصادی ساماندهی عنوان شد و شورای شهر تهران به این نتیجه رسید که باید تحت عنوان کمیته‌ای این ساماندهی را انجام بدهند. اما شهرداری تهران همچنان این کمیته را راه اندازی نکرده است.

مصوبه مشاغل سیار 5 ماه است که روی زمین مانده است

حجت نظری، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران، در رابطه با مصوبه مشاغل سیار و بی‌کانون به برنا  گفت: مصوبه ساماندهی مشاغل سیار و بی‌کانون حدود پنج ماه پیش در شورای شهر تهران به تصویب رسید. از دو هفته بعد از تصویب، این مصوبه لازم‌الاجرا شد. چرا که هیات تطبیق این مصوبه را رد نکرد و از آن زمان لازم‌الاجرا شد.

وی افزود: برای اجرای این مصوبه کمیته برنامه‌ریزی و سیاستگذاری باید راه‌اندازی می‌شد که این کمیته متاسفانه تا الان تشکیل نشده و تمام مصوبه روی همین کمیته بنا نهاده شده است.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: این کمیته وظیفه سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت را بر تمام امور مربوط را دارد که برای بسیاری از امور اجرایی را این کمیته باید تصمیم‌گیری می‌کرد و به مناطق ابلاغ می‌شد.

استفاده از ظرفیت خیابان ها برای ساماندهی دستفروشان و وانت بارها

نظری در رابطه با جزئیات مصوبه مشاغل سیار و بی کانون عنوان کرد: در این مصوبه بناست فضاهای مختلف شهری که معطل مانده اند و امکان بهره برداری برای ارتزاق مشاغل سیار دارد را شناسایی و آن ها را برای مشاغل سیار آماده سازی کنند که این ها اعم از دستفروشان، ون ها و وانت بارها بوده است. یعنی خیابان هایی که ظرفیت حضور ون و وانت بار دارند علاوه بر توجه به عابرین پیاده مورد تاکید قرار داشته باشند.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران گفت: اساسا این مصوبه به دنبال این نیست که الزاما فضای کسب و کار را تغییر بدهد البته تغییر فضای کسب و کار یکی از راه هایی است که این مصوبه دنبال می کند اما الزاما به دنبال این نیست. بدین ترتیب ما می توانیم در فضاهایی که در حال حاضر دستفروشی صورت می گیرد همچنان دستفروشی داشته باشیم اما ساعت آن تغییر پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: یعنی اگر در حال حاضر در طول روز دستفروش ها فعالیت دارند و خیلی از کسبه ناراضی هستند و نارضایتی کسبه ممکن است به این دلیل باشد که آن ها بخواهند فضای پیرامونی مغازه ی خود را تعیین تکلیف کنند و از آن فضا بهتر بهره ببرند این امکان را می دهیم که در طول روز کاسبان، کسب و کار کنند و خطری کسب و کار آنها را تهدید نکند و برای دستفروشان ساعت دیگری در نظر بگیریم.

نظری خاطر نشان کرد: به دنبال این هستیم که این مصوبه با محوریت زیست شبانه به فعالیت خود بپردازد و بتوانیم در ساعات پایانی روز، یعنی در شش ماه اول سال از ساعت 8  که هوا رو به تاریکی می رود و در شش ماهه دوم که هوا تاریک است و ممکن بوده تغییر ساعت داشته باشیم، دستفروشان از فضای مورد نظر استفاده کنند. البته در استفاده فضاهای شهری به دنبال این هستیم که عدالت را حداکثری رعایت کنیم.

استفاده دستفروشان از اپلیکشن برای جانمایی

سخنگوی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران اظهار کرد: به دنبال این هستیم که اپلیکیشنی داشته باشیم که در این نرم افزار امکان استفاده از فضاهای مورد نظر برای همه افرادی که می خواهند ارتزاق کنند وجود داشته باشند.

وی با عنوان مثالی بیان کرد: به عنوان مثال کسانی هستند سال های سال در یک نقطه متمرکز هستند و از مواهب آن فضا خودشان ارتزاق می کنند و این فضاها به صورت سرقفلی تبدیل شده است؛ دنبال این هستیم این امر را در آن سامانه به صورتی قرار بدهیم که همه ی فضاها از پیش مشخص باشد.

نظری با اشاره به دریافت عوارض از سوی شهرداری برای ساماندهی دستفروشان گفت: عوارض استفاده از آن فضا مشخص است. این عوارض کمتر از رقمی است که در حال حاضر دستفروشان به افرادی که نمی دانیم چه کسانی هستند پرداخت می شود و شهر از فضایی که این افراد ارتزاق می کنند و دشواری هایی برای عابرین ایجاد می کند، منتفع خواهد کرد.

ساماندهی نباید اسم رمز مقابله و برخورد باشد

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که هنگامی ساماندهی صورت می گیرد فضا به صورت نامطلوب تغییر پیدا می کند و افراد با مشکلاتی مواجه می شوند، گفت: اسم این دیگر ساماندهی نیست. ساماندهی نباید اسم رمز مقابله و برخورد باشد.

وی تاکید کرد: مشخصا دنبال این هستیم که امکانی فراهم شود تا فروشندگان سیار و شهر هر دو منتفع شود. دنبال این نیستیم که صرفا برای عمل به وظیفه ما که مقابله با سد معبر است افراد را از امکانی که شهر می تواند در اختیارشان قرار بدهد متضرر کنیم. لذا به دنبال این نیستیم که واژه ساماندهی چماغی بر سر کسانی باشد که فضای شهری می تواند فضای ارتزاق آن ها باشد و در شرایط فعلی که اوضاع اقتصادی مناسب نیست ما هم خدایی نکرده افرادی را از نان خوردن بیندازیم.

نمی توانیم برای احقاق حق دستفروشان، حق کسبه ثابت را از بین ببریم

نظری در پاسخ به مشکلات  احتمالی زمان بندی حضور دستفروشان گفت: باید راهی پیدا کنیم که نفع همگانی در آن باشد. نمی توانیم صرفا برای نفع بخشی از جامعه ، بخش دیگر از جامعه را نادیده بگیریم. بالاخره دستفروش شهروند است اما کاسبان ثابت و عابرین هم شهروند هستند و نمی توانیم برای احقاق حق دستفروشان، حق کسبه ی ثابت را از بین ببریم. عابرین هم از فضاهای شهری حق دارند. لذا باید امکانی فراهم کنیم که هم دستفروش بتواند فعالیت در همان معبر داشته باشد نه اینکه بخواهیم در پستویی بفرستیم که کسی تردد نداشته باشد و دستفروشان ناراضی باشند.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: به نظرم وقتی می توانیم دو چیز را با هم جمع کنیم بهتر از آن است که یکی از آن دو را بر دیگری ترجیح بدهیم.

امیدوارم کمیته ساماندهی مشاغل سیار به زودی تشکیل شود

نظری افزود: اگر بتوانیم شرایطی ایجاد کنیم که دستفروشان در همان معابری که حضور دارند فعالیت کنند و هم کسبه ثابت ارتزاق و هم عابرین در ساعت پیک بتوانند به راحتی از معابر عبور کنند برای همه شهروندان مطلوب است. به نظرم تا حدی دستفروشان باید از شرایط ایده آل بگذرند تا کمی بتوانیم ساعت های تردد و ارتزاق را مدیریت کنیم و بدین ترتیب برای کسی مشکلی پیش نیاید.

وی در رابطه با آخرین وضعیت راه اندازی کمیته ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون از سوی شهرداری گفت: چندین بار این موضوع را از معاون محترم خدمات شهری پیگیری کردم البته ایشان قول هایی داده اند و یکی از مشاورین را مامور تشکیل این کمیته کرده اند. از طریق رسانه ها پیگیری کردم و در صحن تذکر هایی داده ام و امیدوارم مصوبه اجرایی شود تا شاهد تشکیل کمیته برنامه ریزی و نظارت باشیم.

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رسانه ساعت کار شورای شهر تهران مشکلات معاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مارینوس و گل‌گهر بردن را فراموش کردند!

به گزارش ورزش سه، تساوی گل‌گهر و شمس آذر در تک مسابقه ای که از هفته بیست و ششم برگزار شد، ششمین مسابقه ای بود که گل‌گهر نتوانست پیروز از میدان خارج شود و آنها در سال 1403 هنوز پیروزی در لیگ برتر به دست نیاوردند!

گل‌گهر در شش هفته اخیر لیگ برتر سه شکست متوالی و پس از آن سه تساوی متوالی به دست آوردند و این اتفاق برای اولین بار در طول فصل رقم می‌خورد و طولانی‌ترین زمانی است که آنها نتوانستند 3 امتیاز را کسب کنند.

گل‌گهر در سال 1403 تنها در دیدار جام‌حذفی مقابل فجرسپاسی شیراز توانستند سه بر صفر پیروز شوند و از شش دیدار اخیر خود در لیگ برتر تنها سه امتیاز به دست آوردند، اگر عملکرد خوب آنها در نیم فصل نخست نبود شرایط عجیبی در جدول مسابقات پیدا می‌کردند اما همچنان در رتبه ششم باقی ماندند.

آخرین پیروزی گل‌گهر در بازی خانگی آنها در هفته بیستم لیگ برتر مقابل صنعت نفت رقم خورد و پس از آن در دیدار مقابل سپاهان، پرسپولیس و هوادار شکست خوردند، پس از آن مقابل استقلال خوزستان، مس رفسنجان و شمس‌آذر قزوین سه تساوی متوالی به دست آوردند.

این مسابقه دوازدهمین تساوی گل‌گهر در فصل جاری لیگ برتر بود و آنها پس از پیکان بیشترین تساوی را در طول لیگ کسب کرده اند.

دیگر خبرها

  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • مارینوس و گل‌گهر بردن را فراموش کردند!
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • تعیین کمیته ویژه برای بررسی رویداد اخیر در بدخشان
  • قراردادهای سفر زاکانی به چین محرمانه است
  • چمران: قرار نیست درختی در محدوده پارک لاله قطع شود
  • واکنش چمران به حصارکشی درون بوستان لاله تهران/قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود
  • چهره اصلاح‌طلب مشغول لذت بردن از هوای دلچسب تهران است | تصویر
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است