Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس که تا قبل از شروع به کار مجلس یازدهم مورد حمایت شدید اصولگرایان قرار داشت و وعده می‌دادند در مجلس انقلابی خود آن را تصویب خواهند کرد، در اولین آزمون بهارستان‌نشینان در عمل به وعده‌هایشان با دست رد اکثریت مجلس روبه‌رو شد. نیمه بهمن سال گذشته بود که کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان در نوبت رسیدگی قرار گرفت و با مخالفت نمایندگان انقلابی تصویب نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن جلسه الیاس نادران در جریان بررسی این طرح که جزء مخالفان آن نیز بود، گفته بود: «مشکل امروز مجلس رفتار دوگانه‌ای است که نمایش شفافیت می‌دهیم و پنهان‌کاری می‌کنیم. دیروز جمع کثیری از همکاران ما تقاضای رأی علنی و با ورقه راجع به کلیات گزارش کمیسیون تلفیق بودجه کردند، اما دبیر محترم هیئت‌رئیسه گفتند رئیس محترم مجلس به مصلحت نمی‌داند. چه شد که دیروز شفافیت آرا بد بود و امروز شفافیت آرا خوب شده است؟ این‌گونه نمی‌شود شفافیت داشت. شفافیت این است که آنچه را گردش مالی ماست و مردم باید بدانند، بگوییم. در همین جلسه غیرعلنی امروز برای جلب آرا، همکاران اعلام کردند این طرح دوفوریت خواهد شد. چرا دوفوری؟ برای اینکه پخته شود. طرحی که ۹ ماه در مجلس مانده است و پخته نشده، کی باید پخته شود؟».

محمد باقری، نماینده مردم بناب، در مخالفت با این طرح پا را فراتر از یک نقد ساده گذاشته و گفته بود: «این طرح پوپولیستی و عوام‌فریبی است. این طرح حاوی تبصره‌هایی است که طرح را از شفافیت خارج می‌کند و عقلانیت را از مجلس خواهد گرفت. با تصویب این طرح، منافع ملی را زیر سؤال خواهیم برد. ما مدافع شفافیت هستیم، اما با بسترهای مناسب. تا زمانی که احزاب قوی نباشند، نمایندگان منافع منطقه‌ای را بر منافع ملی ترجیح می‌دهند. گروه‌های فشار در شهرستان‌ها، فشار می‌آورند که این طرح تصویب شود». در نهایت هم زمان رأی‌گیری مشخص شد نگاه اکثریت مجلس گریز از شفافیت است و تا آن زمان فقط شعار شفافیت داده‌ بودند؛ هرچند انتقادها به تصمیم مجلس، موجب تلاش مجدد نمایندگان موافق طرح برای بازگشت به صحن شد. طرح اصلاح شد و با پیش‌بینی راهکارهای قانونی برای جلسات غیرعلنی کمیسیون‌ها و حتی جلسات صحن و همچنین رأی‌گیری مخفی شرایط تصویب آن فراهم شد. حتی با وجود مواد و تبصره‌های مختلفی که می‌تواند نگرانی‌ها از شفافیت عملکرد نمایندگان را رفع کند، همچنان امید زیادی برای تصویب آن وجود نداشت و همین امر سبب شد دیروز جلسه غیرعلنی برگزار شود تا شرایط برای تصویب در جلسه علنی فراهم شود. بااین‌حال، در نهایت تصمیم بر آن شد که طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون بازگردد و فعلا خبری از رأی‌گیری در صحن نخواهد بود.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در توجیه تصمیم جدید مجلس نیز گفت: با توجه به اینکه نمایندگان بر این امر معتقد بودند که طرح شفافیت پس از تصویب در مجلس به دیگر نهادها نیز تعمیم پیدا کند، در جلسه غیرعلنی امروز مقرر شد ما به جای این کار، طرح جامع‌تری را در نظر بگیریم که نهادها و تمامی دستگاه‌ها را تعمیم بدهد. سیدنظام‌الدین موسوی در رابطه با زمان رسیدگی به طرح در صحن علنی هم گفت: با توجه به اینکه ریاست مجلس شورای اسلامی و بخش عمده‌ای از نمایندگان خواهان این هستند که موضوع شفافیت به‌زودی در دستور کار مجلس قرار بگیرد، این جلسه برگزار و ‌نظرات و مطالب موافق و مخالف نمایندگان استماع شد. در نهایت تصمیم بر این شد که کمیسیون آیین‌نامه به‌عنوان محور این موضوع در این خصوص کار کند و نظر و پیشنهادهای بخش‌ها و کمیسیون‌های دیگر نیز گرفته ‌شود. بعد از اینکه کلیات طرح به مجلس بیاید، جزئیات طرح نیز بررسی خواهد شد و بررسی آن دو شوری خواهد بود.
‌در همین رابطه، احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح دیروز مجلس اظهار کرد: جلسه غیرعلنی مجلس درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان بود که آقای بحرینی رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس، مخالفان و موافقان و همچنین آقای قالیباف درباره این طرح نکاتی را مطرح کردند. وی با اشاره به گزارش و اظهارات رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس اظهار کرد: نمایندگان مخالف معتقد بودند شفافیت آرا در رابطه با موضوعاتی مانند مسائل قومی، صنفی یا رأی به افراد برای نماینده ایجاد دردسر می‌کند که آقای بحرینی توضیح داد در این طرح محرمانه‌بودن یک موضوع به هیئت‌رئیسه موکول شده است و هیئت‌رئیسه تشخیص می‌دهد که رأی درباره این موضوعات محرمانه باشد یا نباشد. نماینده تبریز ادامه داد: رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس همچنین عنوان کرد که لایحه‌ای نیز تحت عنوان شفافیت از سوی دولت به مجلس ارائه شده که در یک کمیسیون مشترک در حال بررسی است.

علیرضابیگی در ادامه با اشاره به اظهارات مخالفان طرح شفافیت آرای نمایندگان در جلسه غیرعلنی، عنوان کرد: مخالفان معتقد هستند این طرح اسباب تضعیف مجلس را فراهم خواهد کرد و اصطکاک با گروه‌های مختلف را به‌دنبال دارد و همچنین باعث تأثیرگذاری افراد بر نمایندگان خواهد شد و گروه‌های مختلف تلاش خواهند کرد نماینده را از نظرات خودشان متأثر کنند. وی با اشاره به ‌نظرات موافقان طرح مذکور ادامه داد: موافقان عنوان کردند که در عصر فناوری اطلاعات و انقلاب ارتباطات نمی‌توان موضوعی را از مردم مخفی نگه‌ داشت و طرح شفافیت باعث اعتبار مجلس می‌شود و حتی رأی به افراد هم نباید پنهان باشد و نماینده باید به وکلای خود توضیح دهد چرا به وزیری رأی مثبت یا منفی داده است. نماینده تبریز با بیان اینکه در ادامه نیز آقای قالیباف توضیحاتی را مطرح کرد، گفت: «رئیس مجلس گفت شفافیت لازمه امروز کشور است و مجلس شفاف‌ترین نهاد کشور است و شفافیت کل سیستم و نظام باید از مجلس آغاز شود، بنابراین مجلس باید این وظیفه خطیر خود را انجام دهد و سپس شفافیت را از سایر دستگاه‌ها به‌طور جد طلب کند». علیرضابیگی با تأکید بر اینکه این طرح برای رسیدگی در جلسه علنی در سامانه مربوطه بارگذاری شده است، اظهار کرد: همچنین کارگروهی تشکیل شده تا با همراهی کمیسیون تدوین آیین‌نامه طرح شفافیت آرا را بررسی کنند که نظرات و گزارش این کارگروه نیز در بررسی طرح مذکور در جلسه علنی مدنظر قرار گیرد.
محمدصالح جوکار، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با جزئیات جلسه غیرعلنی گفت: در این جلسه، نمایندگان نظرات خود را در رابطه با طرح شفافیت عنوان کردند، اما رأی‌گیری استمزاجی درباره این طرح در صحن مجلس انجام نشد. نماینده مردم یزد در مجلس اظهار کرد: جمع‌بندی جلسه دیروز این‌گونه بود که طرح شفافیت در کمیسیونی مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گیرد و نتیجه آن به صحن مجلس ارائه شود، اما زمان مشخصی برای ارائه گزارش این بررسی‌ها به صحن مشخص نشد.

217

کد خبر 1580060

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شفافیت آراء نمایندگان مجلس مجلس شورای اسلامی طرح شفافیت آرای نمایندگان کمیسیون تدوین آیین نامه مجلس شورای اسلامی طرح شفافیت آرا جلسه غیرعلنی هیئت رئیسه رأی گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۲۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را برعهده دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده و قرار است این افراد به مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

1330

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

1330

زاهدان

وحید احمدی

1331

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

1331

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

1331

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

1332

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

1333

زاهدان

کامران غضنفری

1335

تهران

مصطفی مطورزاده

1335

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

1335

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

1335

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

1336

رشت و خمام

علی امامی‌راد

1336

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

1336

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

1336

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

1337

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

1338

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

1338

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

1338

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

1339

بوشهر، گناوه و دیلم

 

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

1368

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

1368

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

1368

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

1367

تهران

محسن فتحی

1366

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

1365

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

1365

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

1364

پیرانشهر

علی خضریان

1363

تهران

محمد سرگزی

1363

زابل

مهدی فلاح

1363

رشت و خمام

فاطمه جراره

1363

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

1362

اهواز

محمد خوش سیما

1362

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

1362

مبارکه

ابراهیم رضایی

1361

دشتستان

مصطفی پوردهقان

1361

اردکان

بهشید برخوردار

1360

زرتشتیان

ولی داداشی

1360

آستارا

 

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در 21 اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف 45 نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرونده شمشیربازان ایران در جایزه بزرگ سئول بسته شد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • دروغی بزرگ در طرح شفافیت مجلس
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم